Vanliga frågor

Har du frågor om hemleverans?

All information om hemleverans från Picard hittar du här

Hur länge håller maten i frysen?

Olika matvaror har olika hållbarhet beroende på vad dessa är. Det är också viktigt att du tänker på att ta hand om din frys och kolla till den regelbundet så den kan hålla rätt temperatur hela tiden.

Vill du ha tips på hur du bäst tar hand om din frys och läsa mer om olika matvarors hållbarhet så kan du läsa mer här.

Hur gör jag om jag vill reklamera en vara?

Du har rätt att reklamera varan vid betydande eller allvarliga fel i produktbild eller produktinformation.
För reklamation: Ta bild på varan som ska reklameras tillsammans med kartong, batchnummer och bäst föredatum tillsammans med ordernumret och skicka till hemleverans@picard.se. Vid godkänd reklamation kommer återbetalning av varan ske genom ordinarie betalningsmetod genom Shopify.

Varifrån kommer maten?

Majoriteten av alla artiklar Picard erbjuder i Sverige kommer från Frankrike eftersom vi har etablerade samarbeten där som garanterar den höga kvalitén, och den tummar vi aldrig på. Samtidigt har vi pågående dialoger med svenska leverantörer för att komplettera med lokala varor.

Vad innebär MSC-märkning?

MSC står för Marine Stewardship Council. Det blå miljömärket visar att fisken är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön. All sjömat med MSC-märket går att spåra tillbaka till det hållbara MSC-certifierade fisket.

Vill du läsa mer om MSC-märkningen kan du göra det här.

Vad innebär ASC-certifiering?

För att bli ASC-certifierad krävs bland annat att produkten är hållbart fiskat och att vattnet som släpps ut från odlingarna är renat. Med ASC-certifieringen kan konsumenter och inköpare välja dokumenterat ansvarsfullt odlade produkter och veta att de miljömässiga konsekvenserna av fiskodlingen har varit minimala.

Varför ska jag välja frysta råvaror över färska?

Nedfrysning är en utmärkt teknik för att bevara ett livsmedels ursprungliga kvaliteter och näringsvärden. Ju snabbare infrysning, desto bättre bevaras livsmedlen. Picards råvaror fryses ned när de är som allra bäst, både kvalitets- och årstidsmässigt. Du tar dessutom bara ut det du behöver ur frysen och slipper slänga färska råvaror som blivit dåliga. Oavsett årstid har du alltid ha de råvaror du gillar redo för spännande matlagning när det passar dig!

Hur transporteras Picards produkter till Sverige?

Eftersom våra råvaror är frysta väljer vi långsammare, klimatsmartare transporter istället för flyg. Miljön är viktig för oss på Picard – man kan kombinera matglädje med miljötänk!

Vilket näringsvärde har frysta grönsaker i jämförelse med färska?

Vi fryser våra grönsaker endast några timmar efter skörd, vilket bevarar grönsakernas naturliga vitaminer och mineraler. För att bibehålla grönsakernas näringsinnehåll rekommenderar vi dig även att välja lämpliga tillagningsmetoder.

Hur ser er kvalitetspolicy ut när det gäller tillsatser, genmanipulerad föda och liknande?

Vi står för rena, fräscha produkter av väldigt hög kvalitet och då finns det inget utrymme för onödiga tillsatser, transfetter, GMO och annat. Våra kvalitetsstadgar Clean Label ställer krav i alla led från leverantör till butik.

Vad ställer ni för krav på era leverantörer?

Alla våra leverantörer måste följa vår kvalitetsstandard Clean Label, ett dokument med tydliga regler för att vi ska kunna garantera konsumenten den bästa kvalitén. Till exempel beskrivs vilka tillsatser som inte är tillåtna, såsom genmanipulerade livsmedel (GMO), artificiella färgämnen, smakförhöjare, härdade eller delvis härdade fetter med mera, krav på ursprung av råvaror, gränsvärden för näringsbalansen i maten med mera.