Moules Normandie

Moules frites, en tidlös klassiker, har nästan blivit en självklarhet på matbord runt om i världen. I denna speciella tolkning kokas musslorna i en härlig kombination av cider och fänkål, vilket ger en smakupplevelse som är utöver det vanliga.
Ingredienser:
400 g blåmusslor
100 g finhackad gul lök
0.5 strimlad fänkål
1 msk finhackad vitlök
2 msk smör
5 dl torr cider, t ex Boulard Cidre de Normandie
2 dl vispgrädde
2 msk hackad gräslök, eller persilja
Gör såhär:
Bryn lök, fänkål och vitlök i smöret i en kastrull. Häll över cider och grädde och lägg i musslorna. Lägg på locket och koka cirka 5 minuter. Strö över gräslök eller persilja.
Ingredienser:
400 g blåmusslor
100 g finhackad gul lök
0.5 strimlad fänkål
1 msk finhackad vitlök
2 msk smör
5 dl torr cider, t ex Boulard Cidre de Normandie
2 dl vispgrädde
2 msk hackad gräslök, eller persilja
Gör såhär:
Bryn lök, fänkål och vitlök i smöret i en kastrull. Häll över cider och grädde och lägg i musslorna. Lägg på locket och koka cirka 5 minuter. Strö över gräslök eller persilja.