E-handel stängd - Välkommen in i någon av våra butiker.

Grön Ärtsoppa!

Ärtsoppan har länge varit en favorit hos många. Dess prisvärda och näringstäta natur har gjort den omtyckt världen över. Ursprunget till ärtsoppans popularitet i Sverige går så långt tillbaka som till 1200-talet, och den har sedan dess blivit en tidlös klassiker inom svensk matkultur.
Men varför är det så vanligt att servera ärtsoppa just på torsdagar? Jo, traditionen går tillbaka till en tid när fredagen var en fastedag enligt den katolska medeltiden, vilket innebar att man gärna njöt av en riklig måltid dagen innan. Grön ärtsoppa, däremot, gjord av färska eller frysta gröna ärtor, har vunnit i popularitet under de senaste decennierna. Den är känd för sin fräscha smak och ljusa gröna färg, och det har kommit att bli favorit hos hela familjen!
Recept
Ingredienser:
100 g gul lök
25 g  vitlök
6 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
700 g gröna ärtor
0.5 kub citron
Salt, svartpeppar och lite sambal oelek

Gör så här:
Hetta upp en kastrull med olja.
Fräs lök och vitlök på medelvärme tills de mjuknat.
Tillsätt vatten och buljongtärning.
Häll i ärtorna.
Låt puttra på svag värme i 10 minuter.
Mixa till en helt slät soppa.
Smaka av med citronsaft, salt, peppar och sambal oelek.